'Promes mag terugkeren naar Rusland na overleg op hoogste niveau'

'Promes mag terugkeren naar Rusland na overleg op hoogste niveau'

4 maart - 15:24 Laatste update: 5 maart - 09:15
262

Quincy Promes gaat toch niet uitgeleverd worden aan Nederland, nadat hij werd aangehouden op de luchthaven in Dubai. De 32-jarige aanvaller mag terugkeren naar Rusland, melden media in het Oost-Europese land.

Onder meer Sport-Express schrijft dat Promes door een rechter in Dubai is veroordeeld tot een boete voor het veroorzaken van een verkeersongeval en het verlaten van de plek van het ongeval. Hij ontsnapt echter aan een gevangenisstraf én aan uitlevering aan Nederland. Promes werd onlangs in Nederland veroordeeld tot gevangenisstraffen van anderhalf en zes jaar vanwege respectievelijk het neersteken van een neef en zijn aandeel in cocaïnesmokkel.

Volgens Russische media heeft Promes het besluit mede te danken aan inmenging van de Russische autoriteiten. Er zou overleg op het hoogste niveau zijn gevoerd met de Verenigde Arabische Emiraten. De vijftigvoudig Oranje-international lijkt nu spoedig terug naar Rusland te vliegen, waar hij weer kan aansluiten bij de selectie van Spartak Moskou. Hij ontspringt zodoende, in ieder geval voorlopig, de dans.