Van Hooijdonk valt bijna van zijn stoel en pakt vriendin Gimenez aan

Van Hooijdonk valt bijna van zijn stoel en pakt vriendin Gimenez aan

4 maart - 16:58
116

Pierre van Hooijdonk en Ibrahim Afellay zijn kritisch op Santiago Gimenez. De oud-spits is onder meer uitgesproken over de vriendin van de aanvalsleider van Feyenoord, Fer Serrano.

Gimenez scoorde onlangs al tegen AS Roma en vond zondag ook weer eens het net in de Eredivisie, in de topper tegen PSV. "Het is wel lekker dat je magneet weer werkt. Hij staat helemaal vrij bij de tweede paal, dat was appeltje eitje. Als je al een tijdje niet gescoord hebt in de Eredivisie, dan zijn dit heerlijke doelpunten", begint Van Hooijdonk positief bij Studio Voetbal. Toch is er dus ook het nodige aan te merken op de 22-jarige Mexicaan. 

"Het is best lastig, want hij krijgt een aantal lange ballen te verwerken. Maar dan maakt hij zich er zo makkelijk vanaf", vertelt Van Hooijdonk. "Ik vind dat hij daarin meer kan doen voor het elftal. Het zijn moeilijke ballen, dat weet ik, maar die mag je ook wel eens bij je houden. Dan geef je het elftal lucht. Het is te vaak, ook zondag, een klein duwtje tegen Ramalho en Boscagli of hij laat ze ervoor komen. Dat is veel te makkelijk voor een spits van zijn niveau. Dat onderdeel moet hij echt aan zijn spel gaan toevoegen."

Fer Serrano
Van Hooijdonk benadrukt dat Gimenez een 'geweldige spits' blijft. Gimenez belooft bovendien dat hij weer vaker gaat scoren, ook omdat zijn vriendin Fer Serrano na een bezoek aan Mexico weer in Nederland is, vertelt commentator Arno Vermeulen. "Ik ben daar nooit zo'n fan van", reageert de oud-spits. "Dat de vriendin belangrijker wordt dan de speler zelf. Ik vind het onnodig. Het zal wel de huidige tijd zijn, waarbij alles op social media komt en je clownesk ergens in een park moet gaan huppelen", doelt hij op de dino-pakken die Gimenez en Serrano in november aantrokken.

Afellay ziet verschil met Brobbey
Ook Ibrahim Afellay ziet een groot verbeterpunt voor de Mexicaan. "Als hij niet scoort en je zet zijn spelaandeel af tegen een Luuk de Jong en een Brian Brobbey, dat is wel echt een wereld van verschil. Brobbey scoorde ook niet aan het begin van het seizoen, maar die speelde wel geweldig. Hij redt zich in zijn eentje. Die kun je aanspelen, hij laat anderen beter spelen. Hij creëert ook veel. Maar bij Gimenez is zijn aandeel heel gering."