Sierhuis kan rekenen op lof van ex-international: 'Technisch zó perfect'

Sierhuis kan rekenen op lof van ex-international: 'Technisch zó perfect'

4 maart - 18:37
38

Kaj Sierhuis mag op veel lof rekenen na zijn hattrick tegen Excelsior Rotterdam. Ook voormalig Ajax-verdediger Arie Haan laat zich positief uit over de uitblinkende spits van Fortuna Sittard.

In De Telegraaf wordt wekelijks een elftal van de week samen gesteld, door een oud-international. Deze week is het de beurt aan Haan. In een tweemansvoorhoede maakt hij plaats voor Brian Brobbey en Kaj Sierhuis.

Wedden

Meer odds

"Sierhuis is natuurlijk de speler van de week. Hij is nu 25 jaar oud. Bij de één komt het snel, bij de ander wat later. Na zijn periode in het buitenland lijkt hij wat rijper te zijn geworden", stelt de 75-jarige ex-international. "Die derde goal, die volley, nam hij technisch zó perfect", is Haan lovend over de oud-spits van onder meer Stade Reims en Ajax.

Het contract van Sierhuis loopt in Sittard nog tot medio 2026. Eerder meldde Hans Kraay jr. echter nog dat een subtopploeg uit Engeland, Duitsland of Spanje de geboren Griek direct mee zou moeten nemen. De transferwaarde van Sierhuis wordt door Transfermarkt geschat op 1,20 miljoen euro. Voor datzelfde bedrag kwam hij afgelopen zomer uit Frankrijk.