'Van 't Schip staat mooi in zijn hemd bij Ajax, wordt aan geen enkele kant gedekt'

'Van 't Schip staat mooi in zijn hemd bij Ajax, wordt aan geen enkele kant gedekt'

5 maart - 11:05
94

John van 't Schip krijgt geen rugdekking binnen Ajax, constateert Wim Kieft. De voormalig spits van het Nederlands elftal stelt dat de trainer de enige persoon binnen de Amsterdamse club is die naar buiten treedt over het beleid.

Kieft is van mening dat Van 't Schip er alleen voor staat bij Ajax. "Alleen Van 't Schip treedt naar buiten treedt over het een of ander", zegt hij in Veronica Offside. "Die staat mooi in z'n eentje in z'n hemd natuurlijk. Hij wordt aan geen enkele kant gedekt, er is geen technisch manager of directeur." Presentator Wilfred Genee haakt in en zegt dat Jan van Halst, interim algemeen directeur, zich liet zien rondom de deal met Jordan Henderson.

Dat heeft volgens Kieft niets te maken met publiekelijke steun. "Louis van Gaal hoor ik ook nooit, als die al wat gevraagd wordt", zegt hij over de adviseur van de raad van commissarissen. Genee denkt dat de situatie voor Van 't Schip op korte termijn gaat veranderen. Alex Kroes begint op 15 maart aan zijn klus in Amsterdam als algemeen directeur.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met Ali Boussaboun!