Driessen: 'Hij maakt een goede kans om trainer van Ajax te worden'

Driessen: 'Hij maakt een goede kans om trainer van Ajax te worden'

6 maart - 06:46
180

Pascal Jansen maakt 'een goede kans' om trainer van Ajax te worden, stelt Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf. De 51-jarige Jansen zit sinds zijn ontslag bij AZ eerder dit jaar zonder club.

John van 't Schip maakt het seizoen af, daarna komt er in principe een nieuwe trainer. Bij Vandaag Inside vraagt presentator Wilfred Genee aan Driessen wie dat moet worden. "Ik denk dat Pascal Jansen een goede kans maakt", luidt het antwoord. "Omdat er nu allemaal 'AZ binnen Ajax zit'", licht hij toe. "Alex Kroes, Marijn Beuker... Louis van Gaal die wel wat voor het zeggen heeft."

Kroes begint op 15 maart als algemeen directeur, Beuker is director of football in Amsterdam en Van Gaal is adviseur van de raad van commissarissen. "Het is allemaal AZ en ze hebben ook allemaal met Pascal Jansen gewerkt. Ze zijn allemaal zo idolaat van wat er bij dat AZ gebeurt. Dus die kans is best aanwezig, dat hij het wordt."

Driessen voedt de speculaties en noemt nog twee kandidaten. "Frank de Boer werd genoemd. En misschien Erik ten Hag, want die gaat natuurlijk aan het einde van het seizoen wieberen bij Manchester United." Guido Albers, zaakwaarnemer van De Boer, stelde onlangs in #DoneDeal, de podcast van VoetbalPrimeur, dat De Boer openstaat voor een terugkeer bij Ajax. Ronald de Boer zei in dezelfde podcast dat hij het 'mooi' en 'leuk' zou vinden als zijn tweelingbroer opnieuw voor de groep mag staan in Amsterdam.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met Ali Boussaboun!