Ajax-aankoop ging door 'lastigste moment uit carrière': 'Iedereen had eigen shit'

Ajax-aankoop ging door 'lastigste moment uit carrière': 'Iedereen had eigen shit'

7 maart - 06:53 Laatste update: 14:27
35

Sivert Mannsverk is blij met zijn thuisdebuut voor Ajax in de laatste competitiewedstrijd tegen FC Utrecht. De zomeraankoop van de Amsterdammers raakte geblesseerd na een mindere wedstrijd tegen FC Twente, maar inmiddels is hij terug. In gesprek met het Algemeen Dagblad vertelt Mannsverk over het motiveren van zijn collega's en zijn Ajax-doelen.

In de wedstrijd tegen FC Utrecht speelde Mannsverk voor het eerst met Kenneth Taylor en Jordan Henderson. Niet de ervaren Engelsman, maar de jonge Noor gaf het middenveld een motivatiespeech. "Jaag af, val aan en kijk niet achterom. I've got your back, ik regel dat. Ik zeg het continu tegen ze. Als we elkaar in het veld vertrouwen, voelt iedereen zich vrij en halen we het beste uit elkaar. Ik ben hier niet om zelf te schitteren, ik ben hier om samen succesvol te zijn."

Het zelfvertrouwen om zo’n speech te geven, moest wel groeien bij de Noor. Na zijn blessure tegen FC Twente ging hij door een diep dal. "Het was één van de zwaarste momenten uit mijn carrière. Ik hoorde van vrienden dat mensen zeiden dat ik het niveau niet had. Ik had alleen in de Noorse competitie gespeeld. Alles was nieuw in Amsterdam. Ik werd geholpen, maar kon dat eigenlijk moeilijk van teamgenoten verwachten. Op dat moment had iedereen zijn eigen shit."

Sinds de revalidatie van zijn blessure is het devies voor Mannsverk, keihard werken. Daarom kijkt de middenvelder ook veel van zijn eigen wedstrijden terug. "Puur om continu beter en tactisch uitgedaagd worden. Ik heb ook input vanuit de staf nodig. Daarvoor zit ik veel met Hedwiges Maduro. Ik wil zo graag succesvol worden bij Ajax. Ik was ook blij dat ik tegen Utrecht eindelijk iets kon laten zien van mijn potentie."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met Ali Boussaboun!