Hato lovend over Ajax-aankoop: 'Die kan ons eigenlijk op alle vlakken helpen'

Hato lovend over Ajax-aankoop: 'Die kan ons eigenlijk op alle vlakken helpen'

7 maart - 08:32
65

Jorrel Hato is erg blij dat Ajax afgelopen winter Jordan Henderson aan de selectie heeft toegevoegd. De nog onervaren verdediger krijgt veel tips van de routinier en daar is hij erg blij mee. Of die tips Hato komende zomer ook naar het EK gaan brengen, ligt volgens de mandekker niet alleen maar aan hem.

"Jordan heeft zó veel ervaring", vertelt de verdediger over de impact van de Engelsman tegenover De Telegraaf. "Als je jarenlang bij een topclub als Liverpool speelt, dan kun je ons bij Ajax eigenlijk wel op alle vlakken helpen. En dat doet Jordan ook. Ik heb veel aan zijn aanwijzingen." De 33-jarige Henderson kwam afgelopen winter over van het Saudische Al Ettifaq. Sinds zijn komst speelde hij vijf wedstrijden voor Ajax.

Hato is zelf altijd verzekerd van een basisplek bij Ajax, maar de mandekker durft niet te zeggen of dit hem ook een plekje in de EK-selectie van Oranje zal opleveren. "Dat ik überhaupt op mijn zeventiende mocht debuteren, zegt al heel veel. Als ik dan ook nog mee zou mogen naar het EK, dan maakt dat het natuurlijk helemaal geweldig. Mijn eigen spel en prestaties heb ik wel in de hand, maar of ik word opgeroepen is echt aan de bondscoach."

De achttienjarige Hato maakte op 21 november zijn debuut voor Oranje in de gewonnen wedstrijd tegen Gibraltar. De verdediger speelt donderdag met Ajax tegen Aston Villa, op zijn achttiende verjaardag. De verwachting is dat hij spoedig een contractverlenging tot 2028 zal tekenen.