Hake ziet mogelijkheden tegen PSV: 'Kunnen het daar echt moeilijk mee hebben'

Hake ziet mogelijkheden tegen PSV: 'Kunnen het daar echt moeilijk mee hebben'

7 maart - 16:26
37

Go Ahead Eagles-trainer René Hake erkent dat zijn ploeg boven zichzelf uit zal moeten stijgen om aankomende tegenstander PSV pijn te kunnen doen. De ongeslagen koploper komt vrijdag op bezoek in De Adelaarshorst. Hake acht de kans op een overwinning klein, maar niet onmogelijk.

"Als ons het lukt om PSV hier punten te laten morsen, hebben we iets geweldigs gedaan", begint Hake tegenover RTV Oost. "Ik hoef niet uit te leggen dat het zeer moeilijk gaat worden en dat PSV misschien wel een slechte dag nodig heeft om dat te bewerkstelligen." Hake vraagt zich af of PSV rekening gaat houden met de return tegen Borussia Dortmund van volgende week. "Misschien dat ze rekening moeten houden met een aantal spelers richting volgende week. Maar ze hebben genoeg goede spelers om dat op te kunnen vangen."

De 52-jarige oefenmeester hoopt op een kolkend stadion vrijdag. "In fases moeten we het wel voor elkaar zien te krijgen om het PSV lastig te maken, samen met het publiek erachter. Dan moet je ook toeslaan, want normaal gesproken krijg je niet veel kansen tegen PSV."  

Hake laat al doorschemeren dat hij zijn formatie aan gaat passen aan PSV. "Het zou heel naïef zijn om daar niet naar te kijken. Het moet geen open huis zijn. We hebben vooral aandacht besteed aan de voorzetten van PSV." Hake ziet vooral kansen bij de laatste linie van PSV. "Daar kunnen zij het echt moeilijk mee hebben. We moeten daar van zien te profiteren", besluit hij.