Kieft snapt helemaal niets van Henderson-kritiek: 'Dat is echt totaal onterecht'

Kieft snapt helemaal niets van Henderson-kritiek: 'Dat is echt totaal onterecht'

7 maart - 21:04
59

Wim Kieft vindt het totaal onterecht dat Jordan Henderson voor en na zijn komst naar Ajax kritiek te verduren heeft gehad. De Ajax-middenvelder speelde tegen Aston Villa een uitstekende wedstrijd, stelt analist in de studio van RTL 7. Ook Kees Jansma is lyrisch over de Engelsman, en Ajax in het algemeen. 

Henderson was donderdagavond, mede met het oog op het naderende EK in Duitsland, vastberaden om zich te laten zien tegen Villa, waar hij in dienst van Liverpool al heel vak tegen speelde. Kieft was onder de indruk van wat de controleur liet zien. "Ik vind het een goede gozer. Ook in het veld. Hij neemt de leiding en hij gaat voorop."

Lof is er lang niet altijd geweest voor Henderson. Menigeen vond dat Ajax met hem een sobere en huis tuin en keuken-speler aantrok. "Dat is totaal onterecht", vervolgt Kieft. "Totaal onterecht. Hij speelt gewoon naar wat hij is. Dan moet je geen andere dingen verwachten." Ook collega-analist Kees Jansma is positief. "Zondag (tegen FC Utrecht, red.) vond ik hem goed, en vandaag vond ik hem ook weer goed. Ik vond heel Ajax weer uitgebalanceerd." 

"Als je ziet waar Ajax vandaan komt, dan is dit een enorme vooruitgang", vervolgt Jansma. "Al had Villa met minder inzet gespeeld, ze hebben voor miljoenen spelers aangetrokken. Het is echt een grote club. Dan vind ik dit gewoon een prima resultaat."