'Ik kan er met de blessure van Bijlow niet zomaar van uitgaan dat ik erbij ben'

'Ik kan er met de blessure van Bijlow niet zomaar van uitgaan dat ik erbij ben'

8 maart - 13:20 Laatste update: 15:02
67

Nick Olij had niet verwacht deel uit te maken van de voorselectie van Oranje voor de oefenduels met respectievelijk Schotland en Duitsland. De doelman van Sparta maakte zijn debuut nog niet, maar houdt nog altijd hoop op deelname aan het EK.

"Ik had deze ook helemaal niet zien aankomen", aldus Olij tegenover het Algemeen Dagblad over de voorselectie van het Nederlands elftal. Over een plekje in de definitieve EK-selectie maakt hij zich geen illusies. "Maar je staat wel op een lijst met de beste spelers van Nederland. Dat is een enorme eer om daartussen te staan."

Olij weet wat hij moet doen om in het vizier van bondscoach Ronald Koeman te blijven. "Keihard werken en werken en wekelijks mijn niveau proberen te halen." Meer kan hij niet doen. "Ik ben niet in de positie om - als Bijlow geblesseerd is - er zomaar even van uit te gaan dat ik er bij ben. Ik ga eerst deze selectie maar eens afwachten. Dan wordt het daarna in de zomer pas verder bekend. Natuurlijk is het een droom. Stap voor stap", besluit de keeper.

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!

(edited)