Steijn geeft Ramaj gelijk, maar wilde Olij bij Ajax: 'Had het niet minder gedaan'

Steijn geeft Ramaj gelijk, maar wilde Olij bij Ajax: 'Had het niet minder gedaan'

4 maart - 21:18 Laatste update: 21:57
53

Maurice Steijn vindt dat hij duidelijker had moeten zijn naar Diant Ramaj bij Ajax. De Duitse goalie is nu één van de uitblinkers in Amsterdam, maar Steijn gaf de voorkeur aan Jay Gorter in zijn tijd als trainer. Steijn is ook van mening dat Nick Olij het 'niet minder' zou hebben gedaan dan Ramaj bij Ajax.

Bij Rondo komt Steijn aan het woord over Ramaj. Eerst komt de keeper ter sprake in combinatie met Olij: Steijn wilde de keeper van Sparta Rotterdam naar Ajax halen, Sven Mislintat koos voor Ramaj. "De hele technische staf en scouting wilde Olij hebben. Mislintat haalde Ramaj op eigen houtje. Ook een prima keeper, maar ik denk dat Olij het niet minder had gedaan bij Ajax", zegt Steijn.

Vervolgens blikt de vertrokken trainer terug op zijn keuze voor Gorter. Toen Gerónimo Rulli met een schouderblessure uitviel in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen, mocht niet Ramaj maar Gorter keepen. "Ramaj was pas vijf dagen bij ons. Dat had helemaal niets te maken met dat ik Olij wilde hebben, want je kiest uiteindelijk voor de beste keeper. Wat heb ik eraan om daar een of ander spel van te maken? Ramaj was heel bescheiden op de training, terwijl Gorter al wat wedstrijden in de voorbereiding keepte", zegt Ramaj.

"Vrijdag (Ajax speelde op zaterdag, red.) kreeg ik een onderbuikgevoel, waardoor ik tegen mijn keeperstrainer Anton (Scheuntjens, red.) zei: wat nou als er iets mer Rulli gebeurt, wat vind jij? Hij zei: ik denk nog niet dat Ramaj er klaar voor is, ik zou dan voor Gorter kiezen. Dat gevoel had ik ook. De rest van de staf vond dat ook. De fout die ik heb gemaakt: wij vonden dat Gorter verhuurd moest worden, dus wij dachten dat Ramaj op een natuurlijke manier de tweede doelman achter Rulli zou worden. Ik koos er toen voor om niet te zeggen wie de tweede keeper was, omdat ik Gorter dan weer hoop zou geven en Ramaj misschien weg zou duwen."

"Achteraf had ik heel duidelijk tegen Ramaj moeten zeggen: joh Diant, je bent er niet en hebt nog even tijd nodig. Ik kies nu voor Gorter en als dadelijk duidelijk wordt dat jij de eerste keeper bent, dan ga je die plek invullen. Dat had ik gewoon beter moeten communiceren", zegt Steijn. "Daar heeft hij laatst iets over gezegd en daar heeft hij gelijk in. Aan de andere kant heeft Gorter nooit dusdanige blunders gemaakt dat ik vond dat ik hem moest slachtofferen."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met Ali Boussaboun!