Klachten verhuurde Ajacied weersproken: 'Niet eerlijk dat hij Ajax trap na geeft'

Klachten verhuurde Ajacied weersproken: 'Niet eerlijk dat hij Ajax trap na geeft'

15 mei - 15:54
144

De claim van Georges Mikautadze aan het adres van Ajax over een gebrek aan hulp in zijn eerste maanden in Amsterdam is niet waar. De Georgiër beweerde dat hij alles zelf moest regelen bij aankomst in Amsterdam, maar dit lijkt te voorbarig, zo meldt Voetbal International

"Ik heb meer dan twee maanden in een hotel doorgebracht. Ik zat alleen op die kamer, ik werd gek", vertelde Mikautadze eerder in gesprek met Franse media. "Maar de club hielp me niet veel met het zoeken naar een appartement. Ik heb op eigen houtje een Airbnb gehuurd, waar mijn gezin meer dan een maand met me heeft gewoond. Ik kende niemand, ik sprak de taal niet: de voorwaarden om te slagen waren voor mij niet aanwezig. Elke speler moet zich gerespecteerd voelen om te kunnen presteren. Ik was teleurgesteld. Nu ben ik verhuurd, maar ze laten niets van zich horen. Ze zijn me vergeten bij Ajax."

Echter heeft Mikautadze in zijn periode bij Ajax hulp aangeboden gekregen van Eurotalents Sportmanagement, maar hier ging de aanvaller niet op in. "Jammer genoeg is er niet veel waar van zijn verhaal", reageert eigenaar Edwin Presser namens ESM, die Georgische voetballers begeleiden. "Toen Mikautadze naar Ajax ging, hebben wij contact gehad met diverse personen binnen Ajax om Mikautadze samen met de club te begeleiden. De heer Mikautadze spreekt geen Engels, maar alleen Frans en Georgisch."

"John van Loen, wel bekend bij iedereen in Nederland, is onze medewerker en was bereid om Mikautadze te begeleiden, samen met mijn stiefdochter die vloeiend Georgisch spreekt", vervolgt Presser zijn uitleg. "John weet precies wat er gevraagd wordt van een spits bij Ajax, maar Mikautadze had hier geen zin in en wilde alles zelf en alleen doen. Het is niet eerlijk dat hij nu Ajax een trap na geeft van zijn eigen onwil om te slagen bij Ajax."

Volgens Van Loen zag men op de training dat Mikautadze 'leeg' was. "Na de training vroeg ik of we iets voor hem konden betekenen", legt Van Loen uit. "We wilden iets met hem eten in een Georgisch restaurant in Hilversum. Daar stond hij voor open, maar uiteindelijk hebben we niets van hem gehoord. We hebben alles aangeboden om hem te helpen. Als hij dan in de krant zegt dat hij niet geholpen is, ligt het misschien ook een beetje aan hemzelf."

 
Abonneer je nu op de dagelijkse nieuwsbrief van VoetbalPrimeur!