Ajax hoeft niet meer te rekenen op huurling: 'Hij wil absoluut niet meer terug'

Ajax hoeft niet meer te rekenen op huurling: 'Hij wil absoluut niet meer terug'

15 mei - 14:39 Laatste update: 14:51
116

Georges Mikautadze zal niet meer terugkeren bij Ajax, zo meldt Voetbal International. De Georgiër blinkt wekelijks uit tijdens zijn verhuurperiode bij Metz, maar een toekomst in Amsterdam zit er voor beide partijen niet meer in. 

Volgens Voetbal International heeft FC Metz een optie tot koop van ongeveer dertien miljoen euro bedongen in de deal met Ajax. Het lijkt een formaliteit dat de Franse laagvlieger die gaat lichten. 'Gezien Mikautadze’s huidige vorm en gegeven het feit dat grotere clubs hem in de gaten houden, heeft het er alle schijn van dat Metz dat ook zal willen doen', klinkt het. Mikautadze was in de laatste elf duels maar liefst elf keer trefzeker bij Metz. 

Ajax heeft wel een doorverkooppercentage bedongen in de huurdeal mits Metz Mikautadze 'voor een veelvoud' weet door te verkopen. 'Maar het is bij lange na niet de klapper die directeur voetbalzaken Sven Mislintat afgelopen zomer voor ogen had toen hij Mikautadze kocht. Hij schaarde hem al in het rijtje Eredivisie-topscorers.'

Een terugkeer bij Ajax behoort voor Mikautadze niet meer tot de opties. De aanvaller haalde keihard uit in de Franse media richting de clubleiding in Amsterdam, want hij voelde zich aan zijn lot overgelaten in Amsterdam. 'Hij wil absoluut niet meer terug', schrijft Voetbal International. Ook voor Ajax is een terugkeer uitgesloten. Mikautadze heeft nog een contract tot medio 2028 in Amsterdam, maar het lijkt een illusie dat de Georgiër ooit nog het shirt van Ajax aantrekt. 'Dat hij in de Franse pers zo uithaalde, wordt gezien als tactiek om in de zomer niet meer terug te hoeven keren', valt te lezen.

In de winterstop diende Mikautadze zijn vertrekwens in bij Ajax. Inmiddels behoort de aanvaller tot de wekelijkse uitblinkers in de Ligue 1 en dit zal met veel belangstelling gevolgd worden in Amsterdam. Met dank aan Mikautadze is lijfsbehoud nog een serieuze mogelijkheid voor Metz.


Luister de nieuwste aflevering van #DoneDeal, de wekelijkse transferpodcast van VP!