Metz-coach lovend over Ajax-flop Mikautadze

Ajax ziet Mikautadze imponeren in Frankrijk: 'Hij is de Mbappé van Metz'

22 april om 11:50
Laatste update: 22 april om 16:06

FC Metz-coach Lazlo Bölöni komt superlatieven tekort voor Ajax-huurling Georges Mikautadze. De Georgiër was zaterdagavond opnieuw belangrijk voor de Franse club met het winnende doelpunt tegen concurrent Le Havre.

"Hij is geen Mbappé, maar hij is wel de Mbappé van FC Metz", aldus Bölöni tegenover onder meer RMC Sport na afloop van het duel met La Havre (0-1). "Nadat hij zijn levensvreugde verloor bij Ajax, hervindt hij nu zijn geluk. Als je een doelpuntenmaker hebt, is dat het grootste geluk."

Afgelopen weekend sprak Mikautadze zich uit over zijn situatie bij Ajax. In Amsterdam wist de huurling geen basisplaats te veroveren en zodoende werd hij teruggestuurd naar Metz. "Ik kende niemand, ik sprak de taal niet: de voorwaarden om te slagen waren voor mij niet aanwezig. Elke speler moet zich gerespecteerd voelen om te kunnen presteren. Ik was teleurgesteld", vertelde de aanvaller, die hard uithaalde naar Ajax. "Nu ben ik verhuurd, maar ze laten niets van zich horen. Ze zijn me vergeten bij Ajax."

Bij FC Metz is Mikautadze op dreef. Hij is een van de smaakmakers bij de ploeg van Bölöni. De 23-jarige aanvaller was in zestien competitiewedstrijden goed voor tien doelpunten. Er is een optie tot koop bedongen in de huurdeal tussen Ajax en FC Metz, maar het is nog onduidelijk of deze gelicht gaat worden door de Fransen.