Daar is de bevestiging: Lijnders vindt na Liverpool-vertrek baan als hoofdtrainer

Daar is de bevestiging: Lijnders vindt na Liverpool-vertrek baan als hoofdtrainer

15 mei - 14:11 Laatste update: 15:29
36

Pepijn Lijnders is de nieuwe hoofdtrainer van Red Bull Salzburg. Dat melden zowel Liverpool als de Oostenrijkse club via de offciële kanalen. De assistent van Jürgen Klopp tekent voor drie jaar.

"Ik ben erg trots", laat Lijnders weten tegenover de clubkanalen. "Dit is echt een privilege voor me. Na PSVm FC Porto en Liverpool ga ik nu naar wéér een uitzonderlijke club met een goede structuur en een specifieke focus op het ontwikkelen van de jeugd. Ik hoop dat ik mijn aanvallende spel en honger naar succes over kan brengen."

Lijnders kwam in 2014 naar Liverpool om als trainer van de Onder 16 aan de slag te gaan. Een jaar later werd hij al aan de staf van het eerste elftal toegevoegd als assistent van Brendan Rodgers. Onder Jürgen Klopp bleef Lijnders vervolgens aan als assistent. In januari 2018 werd Lijnders aangesteld als hoofdtrainer bij NEC, maar dat werd geen succes. Na 22 duels volgde al een vertrek, waarna hij terugkeerde als assistent van Klopp bij Liverpool.

Ajax werd ook een tijdje genoemd als mogelijke nieuwe bestemming voor de nog altijd pas 41-jarige Lijnders. De oefenmeester bleek al snel niet in de race te zijn voor het hoofdtrainerschap. In Amsterdam werd er meer gedacht aan een rol als assistent. Red Bull Salzburg geeft Lijnders wel de kans om zich te bewijzen als hoofdtrainer.