Henk de Jong maakt trip naar Liverpool en Manchester

De Jong op pad met Lijnders en Ten Hag in Engeland: 'Dat is niet normaal'

2 mei om 20:14
Laatste update: 2 mei om 20:22

Henk de Jong is op bezoek geweest bij Pepijn Lijnders en Erik ten Hag. De trainer van Cambuur stapte zondagochtend op het vliegtuig naar Engeland. De trip leverde mooie ervaringen op voor de oefenmeester.

Nadat er een cyste ontdekt werd bij De Jong, moest de trainer zijn werkzaamheden neerleggen. Inmiddels is de trainer helemaal hersteld en weer aan het werk bij Cambuur, maar tijdens zijn herstel werd de oefenmeester uitgenodigd bij Liverpool door niemand minder dan Jürgen Klopp. "Ik heb veel over je gehoord. Hopelijk gaat het goed met je. En ik heb gehoord dat jij de enige trainer in de wereld bent die grappiger is dan ik", zei Klopp tegen zijn Nederlandse collega. "Hoe kan het dat wij elkaar nog nooit ontmoet hebben? Wie weet kunnen we dat snel doen. Je bent hier altijd welkom.

Afgelopen zondag is de trip van De Jong werkelijkheid geworden. De trainer vloog met technisch manager Lars Lambooij naar Engeland. "Wij zijn daar gastvrij ontvangen, dat is niet normaal", aldus De Jong tegenover Omrop Fryslân. Met assistent-trainer Lijnders keek de coach een wedstrijd van de beloften van Liverpool tegen Arsenal. De trainer van Cambuur noemt Lijnders 'een inspirerende man'. Ook at De Jong een s'avonds met Erik ten Hag, die hij nog kende uit zijn tijd bij Go Ahead Eagles en FC Twente. "Het was een geweldige en unieke avond, heel inspirerend. Ik denk dat dit wel iets gaat opleveren."