Henk de Jong complimenteert USV Hercules

Henk de Jong komt superlatieven tekort: 'Staande ovatie, echt geweldig'

26 januari om 07:02

Henk de Jong is lovend over het spel van USV Hercules. De trainer van SC Cambuur won donderdagavond in de achtste finales van de KNVB Beker ternauwernood van de Utrechtse amateurs (3-4), na afloop wil hij het vooral over de tegenstander hebben.

De Jong spreekt tegenover de NOS van een 'mooie avond'. "We winnen nu, maar écht een goede ploeg", geeft hij de complimenten aan Hercules. "We waren er klaar voor en dan sta je na één minuut achter. Echt geweldig, daarom gaan we staan met z'n allen. Een staande ovatie voor de tegenstander."

"Ze kunnen heel compact spelen", noemt De Jong als een van de redenen waarom Hercules zo moeilijk te bespelen is. "Ze kunnen geweldig verdedigend spelen. Gewoon goed, zo eerlijk moet je zijn: gewoon goed." Toch is de oefenmeester ook blij met de overwinning van Cambuur. "Voor ons heel belangrijk, een mooi potje geld", zegt hij. "Thuis tegen Vitesse, dan krijg je een hele andere wedstrijd."

In de ogen van De Jong was het een 'unieke avond' op Sportcomplex Zoudenbalch. "Ik heb ervan genoten. Ook als ik had verloren had ik terecht moeten zeggen: ook heel goed."