Lijnders geniet concrete interesse van RB Salzburg

'Lijnders geniet concrete interesse en kan op eigen benen staan in Oostenrijk'

14 mei om 10:26
Laatste update: 14 mei om 10:30

Mogelijk ligt de toekomst van Pepijn Lijnders in Oostenrijk. De 41-jarige Lijnders, die na dit seizoen vertrekt bij Liverpool, geniet concrete interesse van RB Salzburg, meldt Voetbal International.

Lijnders is al jarenlang de rechterhand van Jürgen Klopp op Anfield. Net als de Duitse manager gaat ook Lijnders na dit seizoen weg bij Liverpool. Salzburg wil graag met de oefenmeester in zee, klinkt het. Eerder werd in Oostenrijkse media al duidelijk dat Bo Svensson in beeld is. Svensson werd eind vorig jaar ontslagen bij FSV Mainz 05 en is dus, net als Lijnders, beschikbaar.

Tot op heden stond Lijnders één keer eerder op eigen benen in het betaalde voetbal. Dat was in 2018, toen hij tijdelijk afscheid nam van Liverpool om bij NEC aan de slag te gaan. Na een halfjaar keerde hij terug op Anfield en in de jaren daarna won hij met Liverpool onder meer de Champions League en een Premier League-titel. Lijnders staat er behalve bij Salzburg ook bij Besiktas erg goed op.

Onur Cinel is momenteel interim-trainer bij Salzburg. Hij stapte in na het ontslag van Gerhard Struber en doet na dit seizoen een stap terug. Salzburg dreigt voor het eerst in tien jaar geen kampioen van Oostenrijk te worden. Sturm Graz kan komende zondag de titel grijpen.

Bekijk hieronder de nieuwste Studio Oranje met alles over Oranje en het EK 2024: