'Liverpool-assistent Lijnders naast Ajax ook in verband gebracht met Besiktas'

'Nieuws uit Engeland: Lijnders naast Ajax ook begeerd door Turkse topclub'

18 april om 16:48
Laatste update: 18 april om 17:12

Pepijn Lijnders is nadrukkelijk in beeld bij Besiktas. Dat meldt het doorgaans goed ingevoerde The Athletic. De assistent van Jürgen Klopp bij Liverpool werd eerder al gelinkt aan Ajax

Volgens het Engelse medium is Besiktas een van de nieuwe clubs die interesse hebben in Lijnders. De Turkse topclub is op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer na het ontslag van Fernando Santos, die eerder nog met Giovanni van Bronckhorst in de race was voor het hoofdtrainerschap bij Besiktas. De Turken hebben een hoge pet op van Lijnders, die net als Klopp na dit seizoen de deur bij Liverpool achter zich dichttrekt.

Lijnders werd eerder al gelinkt aan een overstap naar Ajax. De Amsterdammers zijn nog steeds op zoek naar een opvolger voor interim-trainer John van ’t Schip. Volgens De Telegraaf is de oud-trainer van NEC niet in beeld om hoofdtrainer te worden in Amsterdam. Een rol als assistent behoort wel tot de mogelijkheden.

Ook Liverpool is op zoek naar een nieuwe manager voor komend seizoen. Volgens The Athletic is Lijnders geen gegadigde. Het Engelse medium meldt dat De Nederlander zelf in ieder geval niet bezig is met komend seizoen. Lijnders zal pas beslissen over zijn toekomst na het bloedstollende slot in de Premier League.

Al sinds 2014 is Lijnders werkzaam voor Liverpool. In eerste instantie als trainer van de Onder 16, maar het jaar daarna werd hij de assistent van Brendan Rodgers bij het eerste elftal. Dat bleef de Nederlander ook onder Klopp. NEC verleidde hem in 2018 met een baan als hoofdtrainer. Dat werd geen succes, waarna de trainer terugkeerde in de staf van Klopp.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: