Lofzang voor Ajax-target Lijnders: 'Nog nooit gedaan, we keken elkaar aan...'

Lofzang voor Ajax-target Lijnders: 'Nog nooit gedaan, we keken elkaar aan...'

29 maart - 17:00
7

Sven Braken bewaart goede herinneringen aan Pepijn Lijnders, die genoemd wordt bij Ajax. De spits van KMSK Deinze speelde onder Lijnders bij NEC en vertelt in #DoneDeal, de podcast van VoetbalPrimeur, over zijn ervaringen met de huidige assistent-manager van Liverpool.

De naam van Lijnders, die na dit seizoen vertrekt bij Liverpool, zingt rond in Amsterdam. Het is nog niet duidelijk wat voor rol de Amsterdammers voor ogen hebben. Braken weet nog goed hoe hij kennismaakte met Lijnders, die in januari 2018 opdook in Nijmegen. "In de winter stond er ineens een meneer in de kleedkamer. Ik kende hem niet en gaf hem een hand. Hij stelde zich voor als Pepijn Lijnders, de nieuwe hoofdtrainer. Dat was wel bizar."

Braken was onder de indruk van de werkwijze van Lijnders. "Je merkte meteen dat het een trainer was die op het hoogste niveau wil trainen. Dat zag je bijvoorbeeld in de oefeningen", aldus de spits. "We deden oefeningen die we nooit hadden gedaan. We keken elkaar aan: dit gaat wel heel snel. Zijn manier van coachen was ook heel gedreven."

Hoewel Braken persoonlijk een mindere periode kende - Lijnders zette hem op de bank - benadrukt hij dat de spelers van NEC hem omarmden. "Hij kwam van Liverpool. Jongens kenden hem vanuit de jeugd, want hij heeft bij PSV gewerkt", vertelt hij. "Wat mij bij blijft: hij wilde heel veel zelf doen, hij was heel druk. Overal was hij bij. Dat is goed, maar als hij nog eens hoofdtrainer wordt, hoop ik dat hij meer dingen kan loslaten. Maar wat oefeningen betreft: overal zat een gedachte achter. Dat was super, daar kan ik alleen lovend over spreken."

Lijnders werd na vijf maanden al de laan uitgestuurd bij NEC. Hij keerde terug bij Liverpool, waar hij weer de rechterhand van Jürgen Klopp werd.

Bekijk #DoneDeal over de situatie van Ajax, Ihattaren en meer hieronder, of beluister de aflevering op Spotify!