'Simons in het ongewisse: definitieve transfer naar grootmacht uitgesloten'

'Simons in het ongewisse: definitieve transfer naar grootmacht uitgesloten'

15 mei - 16:18 Laatste update: 16:32
36

Paris Saint-Germain wil Xavi Simons komende zomer niet definitief van de hand doen. Dat meldt Fabrizio Romano. De Parijzenaren hebben het management van de Oranje-international laten weten dat een transfer alleen op huurbasis mogelijk is. 

Simons beleeft een uitstekend debuutseizoen op huurbasis bij RB Leipzig en dat zorgt voor de nodige interesse. Clubs als Bayern München en Arsenal zouden azen op de aanvallende middenvelder annex aanvaller. De Oranje-international kan een definitieve transfer naar een van deze clubs in ieder geval vergeten. De doorgaans goed ingevoerde Fabrizio Romano meldt dat PSG de dribbelaar alleen wil verhuren. 

Naar verluidt wil Simons niet terugkeren bij PSG deze zomer. De spelverdeler zou zijn zinnen gezet hebben op een terugkeer naar FC Barcelona. De Catalanen hebben niet de financiële middelen om Simons definitief over te nemen. Een huurtransfer is daarom niet uitgesloten. Simons heeft volgens de transferexpert in ieder geval zelf de keus naar welke club hij vertrekt deze zomer. 

Simons maakte in 42 wedstrijden negen doelpunten en gaf tevens 15 assists. De aanvaller annex middenvelder heeft nog een contract tot medio 2027 bij de Parijzenaren.

Beluister hieronder Studio Oranje en abonneer je op de show om niks te missen!