Odgaard laat AZ definitief achter zich voor Bologna

AZ ontvangt wederom miljoenen uit Bologna en kondigt definitieve transfer aan

15 mei om 21:24
Laatste update: 15 mei om 21:29

Jens Odgaard keert definitief niet terug bij AZ. De aanvaller werd sinds januari uitgeleend aan Bologna, maar de Italianen hebben besloten om hem definitief over te nemen. Volgens Voetbal International is er een bedrag van vier miljoen euro gemoeid met de transfer.

Bologna bedong afgelopen winter een optie tot koop in het huurcontract van Odgaard. De komst van de Deense aanvaller is bij de Italianen zo goed bevallen, dat hij dus mag blijven. Odgaard speelde in acht Serie A-duels mee voor Bologna en wist twee keer het net te vinden. Bij AZ was de Deen voor de winterstop geen onbetwiste basisspeler meer. Odgaard tekent nu tot 2028 bij Bologna.

Het is absoluut niet de eerste keer dat AZ zaken doet met de Italiaanse stuntploeg. Eerder werden ook Sam Beukema en Jesper Karlsson overgenomen van de Alkmaarders. Eerstgenoemde is vaste basisspeler in de ploeg van Thiago Motta, maar de Zweedse aanvaller heeft een pak meer moeite. In de Serie A kwam hij sinds eind september slechts acht minuten in actie. Bologna haalde door de meest recente zege op Napoli voor het eerst in de clubgeschiedenis een Champions League-ticket.

Abonneer je nu op de dagelijkse nieuwsbrief van VoetbalPrimeur!