Witte rook uit Italië: Odgaard verlaat AZ, huur met optie tot koop

Witte rook uit Italië: Odgaard verlaat AZ, huur met optie tot koop

1 februari - 15:01 Laatste update: 15:04
52

Jens Odgaard is niet langer speler van AZ. De Deense aanvaller verruilt Alkmaar voor Bologna. Het is allesbehalve de eerste keer dat de Alkmaarders in de recente geschiedenis zaken doen met de Italiaanse club. 

Odgaard maakt in eerste instantie op huurbasis de overstap naar Bologna. Vervolgens kan de club, waar ook Joshua Zirkzee, Sydney van Hooijdonk Sam Beukema onder contract staan, hem definitief overnemen voor een bedrag van vijf miljoen euro. Zelf stond Odgaard vanaf moment één welwillend tegenover een overstap naar Italië. 

De 24-jarige aanvaller was bij AZ niet langer verzekerd van een basisplaats. Dit seizoen maakte hij één doelpunt. Odgaard kwam anderhalf jaar terug over van het Italiaanse Sassuolo, dat hem eerder al bij RKC Waalwijk stalde. 

Zodoende doen AZ en Bologna opnieuw zaken. Eerder verhuisden ook Beukema en Jesper Karlsson al van Noord-Holland naar Toscane. Rechtsback Denso Kasius legde afgelopen zomer juist de omgekeerde weg af. AZ heeft de opvolger al binnen: Lequincio Zeefuik komt over van FC Volendam.

Odgaard trainde donderdagochtend al voor het eerst mee bij Bologna. Van Hooijdonk ontbrak juist: hij gaat op Deadline Day een move maken naar Championship-subtopper Norwich City.