Ratcliffe stuurt boze e-mail naar Man United-personeel: 'Echt een schande'

Ratcliffe stuurt boze e-mail naar Man United-personeel: 'Echt een schande'

6 mei - 20:01
15

Sir Jim Ratcliffe heeft naar verluidt een boze e-mail gestuurd naar al het personeel van Manchester United. Het onderwerp: de slechte faciliteiten waarover de Engelse topclub beschikt. The Athletic zou de woeste mail in handen hebben gekregen.

Ratcliffe kreeg een rondleiding door het stadion en over het trainingscomplex, maar was na afloop geschrokken van wat hij zag, meldt het Britse medium. De mede-eigenaar van United vond het nadien dan ook nodig om alarm te slaan bij het clubpersoneel. Dat deed hij in de vorm van de e-mail.

Wedden

Meer odds

'Ik heb een fijne rondleiding gehad langs enkele faciliteiten binnen de club. Maar ik ben daar ook een hoop plaatsen tegengekomen waar een hoge mate van nalatigheid heerst', zou hij hebben geschreven. 'Met name de IT-afdeling was echt een schande. De kleedkamers van de Onder-18 en de Onder-21 waren niet veel beter.'

Ratcliffe stelt dat de faciliteiten bij zijn eigen bedrijf, INEOS, beter voor elkaar zijn. 'Deze normen zouden niet eens in de buurt komen van wat we verwachten bij INEOS. En wij zijn een chemiebedrijf, terwijl Manchester United een topsportorganisatie is', klinkt het. Als het aan Ratcliffe ligt wordt er dan ook meteen actie ondernomen. 'Als een organisatie geen normen en discipline heeft, zal die nooit slagen. Ik zou dankbaar zijn als we in de toekomst de juiste normen kunnen nastreven. Het heeft een slechte invloed op de club als we bezoekers, ouders van jonge spelers, nieuwe spelers en de media laten zien dat het ons niet genoeg kan schelen of we de boel op orde hebben of niet', besluit de zakenman zijn beklag.

Bekijk #DoneDeal met Gino Bosz hieronder of luister de aflevering op Spotify!