Juventus stelt interim-trainer aan na vertrek Allegri

Juventus stelt clubicoon aan als interim-trainer na vertrek Allegri

19 mei om 10:36
Laatste update: 19 mei om 14:16

Juventus heeft met Paolo Monteren een interim-trainer gevonden voor de laatste twee competitieduels van het seizoen. De 52-jarige oud-verdediger staat voor de groep na het vertrek van Massimiliano Allegri.

Montero was al werkzaam bij Juventus, want hij heeft sinds de zomer van 2022 de leiding over het O19-elftal. De 52-jarige Uruguayaan speelde tussen 1996 en 2005 in het shirt van Juventus en heeft zodoende al een verleden in Turijn. Hij kwam tot 278 optredens bij De Oude Dame. Montero zal zondag zijn eerste training leiden bij het eerste elftal en staat langs de lijn tijdens de uitwedstrijd tegen Bologna (maandag) en het laatste competitieduel met Monza volgende week zondag.

Allegri werd vrijdag de laan uitgestuurd bij Juventus. Een vertrek lag al in de lijn der verwachting, maar de clubleiding besloot om de oefenmeester te ontslaan na een incident in de gewonnen Coppa Italia-finale tegen Atalanta. Allegri was zijn emoties niet te baas en zou een journalist hebben vastgegrepen en zou zich vervolgens ook nog verbaal dreigend hebben geuit tegenover de verslaggever. 

Na deze incidenten werd Allegri door de Italiaanse voetbalbond voor twee wedstrijden geschorst. Juventus besloot ook om in te grijpen en stuurde de oefenmeester de laan uit. Voor het restant van het seizoen is Montero aangesteld als interim-trainer en de Italiaanse topclub doet er alles aan om Bologna-trainer Thiago Motta aan te stellen als hoofdtrainer voor komend seizoen.


Abonneer je nu op de dagelijkse nieuwsbrief van VoetbalPrimeur!