Vink niet overtuigd van Ian Maatsen

Vink vindt 'hype' rond Oranje-kandidaat te voorbarig: 'Zie in hem geen basisklant'

19 mei om 08:18

Marciano Vink snapt de hype rondom Ian Maatsen, maar de analist is niet volledig overtuigd. De linksback is door Ronald Koeman opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal.

Maatsen maakte in de winter op huurbasis de overstap naar Borussia Dortmund. De linksback speelde zich direct in de basis en maakt met onder meer het behalen van de Champions League-finale indruk in Duitsland. "Ik snap de hype en de hosannastemming, maar ik heb ook gewoon genoeg wedstrijden gezien waarin hij verdedigend zó kwetsbaar is", aldus Vink bij Voetbalpraat op ESPN. "Dan liep hij het middenveld in en keek hij niet achter zich."

Ronald Koeman heeft door de blessure van Quilindschy Hartman niet veel opties op linksback. Vink heeft advies voor de bondscoach van Oranje. "Ik zie geen basisspeler in Maatsen", aldus de analist. "Het is aanvallend gezien best een prima speler. Maar ik weet niet of het goed genoeg is voor Oranje. De hype om hem vind ik nog een beetje voorbarig."

De 22-jarige linksback speelde dit seizoen 22 duels voor Borussia Dortmund. Daar scoorde Maatsen drie keer en gaf hij twee assists. De aanvallend ingestelde verdediger heeft nog een contract tot medio 2026 bij Chelsea. Maatsen debuteerde nog niet voor het Nederlands elftal.

Beluister hieronder Studio Oranje en abonneer je op de show om niks te missen!