Koeman over passeren Wieffer en Zirkzee voor Oranje

Kraay had contact met Koeman over Wieffer en Zirkzee: 'Letterlijk gezegd'

19 mei om 11:02

Hans Kraay ziet dat Joshua Zirkzee aan een bijzonder sterk seizoen bezig is, maar de aanvaller van Bologna ontbreekt in de voorselectie van het Nederlands elftal. Net als bij Mats Wieffer heeft dat te maken met zijn blessure, laat Ronald Koeman weten aan de ESPN-verslaggever.

"Zirkzee is aan een heel goed seizoen bezig bij Bologna. Hij heeft elf goals en vijf assists en de grote clubs zitten achter hem aan", begint Kraay bij Goedemorgen Eredivisie. "Ronald Koeman speelt 3-4-2-1, dus met twee spelers achter Memphis. Zirkzee zou daar zó ongelooflijk goed en mooi in passen. Ik vind hem zó stilistisch, zo mooi, zulke zachte voeten. En hij is gretiger geworden om in de zestien te komen."

Koeman besloot Zirkzee echter niet op te nemen in zijn voorselectie. Kraay nam contact op met de bondscoach om hem te vragen naar de afwezigheid van Zirkzee en ook Wieffer. "Toen heeft hij letterlijk gezegd: ik neem alleen fitte spelers mee naar het EK. Met uitzondering voor Frenkie de Jong en Memphis, alleen daar ga ik op wachten." De ESPN-verslaggever heeft zijn bedenkingen. "Ik zou met Zirkzee en Wieffer nog wel een slag om de arm houden, maar de bondscoach bepaalt en hij is daar heel duidelijk in."

Quilindschy Hartman, die zelf pas in 2025 terugkeert van een blessure, is goed bevriend met Feyenoord-ploeggenoot Wieffer. "We hebben het natuurlijk over het Nederlands elftal gehad, maar de trainer heeft het hem duidelijk uitgelegd. Hij gaat de eerste wedstrijd niet halen, dus ja... Mats baalt, maar hij begrijpt het ook. Als hij die eerste wedstrijd had gehaald, dan had hij er gewoon bij gezeten. Maar op een toernooi, tegen grote landen, wil je fitte spelers hebben."