Hartman had basisplaats verwacht op het EK

'Ik zou meegaan naar het EK en stiekem denk ik dat ik had gespeeld als wingback'

19 mei om 11:16

Quilindschy Hartman denkt dat hij een grote kans had gehad op een basisplek tijdens het EK in Duitsland. Begin april raakte de 22-jarige vleugelverdediger zwaar geblesseerd aan zijn knie en zodoende staat hij waarschijnlijk het hele kalenderjaar aan de kant.

"Het gaat naar omstandigheden goed. Ik ben altijd een positieve jongen en dat kon ik goed gebruiken in dit geval", begint Hartman bij Goedemorgen Eredivisie. Het nieuws van zijn zware knieblessure kwam hard aan bij de viervoudig Oranje-international. "De eerste week was erg pittig moet ik zeggen. Ik had meer pijn dan gehoopt. Maar de laatste drie weken gaat het wel vooruit, dus dat is heel positief."

Hartman maakte een uitstekend seizoen bij Feyenoord totdat in de wedstrijd tegen FC Utrecht het noodlot toesloeg. Kort na zijn blessure deelde de vleugelverdediger beelden vanuit Dubai, waarop te zien was dat hij hard aan zijn herstel werkte. "Ik wilde de Feyenoord-fans laten weten dat ik er positief in sta en dat ik vanaf de eerste seconde bezig was met terugkeren", legt Hartman uit. "Iets meer dan een week heb ik echt gebaald, toen ik me bewust was van wat ik ging missen. Ik had even nodig om er overheen te komen. Nu heb ik het geaccepteerd, een plek gegeven en nu gaan we weer door."

Door zijn uitstekende prestaties bij Feyenoord maakte Hartman naar eigen zeggen een grote kans om een basisplaats te veroveren op het EK. "Ik heb het voornamelijk moeilijk op wedstrijddagen. Ik denk dat het met het EK wel even slikken zal zijn. Ik had een goede kans om daar te staan", aldus de Feyenoorder. "Ik zou sowieso meegaan naar Duitsland en ik denk stiekem wel dat ik gespeeld had als wingback. In dat systeem had het heel goed gepast, dat heb ik ook laten zien in de wedstrijden met Oranje."

Ondanks zijn blessure voelt Hartman zich nog altijd onderdeel van het Nederlands elftal. Hij zal zijn ploeggenoten ook zeker aanmoedigen tijdens het EK in Duitsland. "Ik ga wel kijken, ja. Het is mijn team en ik heb eraan bijgedragen, dus ik hoop dat ze het goed gaan doen", besluit de vleugelverdediger. 


Abonneer je nu op de dagelijkse nieuwsbrief van VoetbalPrimeur!