'Hartman sprak met Chelsea over transfer'

'Hartman sprak voor blessure met Engelse grootmacht over zomertransfer'

1 mei om 12:28
Laatste update: 1 mei om 13:06

Quilindschy Hartman was in gesprek met Chelsea over een transfer in de zomer. De zware knieblessure van de linksback gooit echter roet in het eten, meldt 1908.nl. 

Volgens het fanmedium stond de Premier League-topclub op het punt om aan te kloppen bij Feyenoord, toen Hartman in maart zwaar geblesseerd raakte. De Oranje-international moest zodoende een streep zetten door het EK en hij keert mogelijk pas in 2025 terug. Een Londens miljoenenbod en een mogelijke overstap naar Chelsea zijn daardoor ook on hold gezet.

The Blues zouden Hartman de afgelopen seizoenen uitvoerig bekeken hebben. De voorbije maanden werden de gesprekken met de 22-jarige vleugelverdediger geopend. Het is niet uitgesloten dat Chelsea na zijn revalidatie alsnog doorpakt. De Engelse grootmacht houdt in ieder geval interesse. Overigens bracht Hartman vorige week met zijn entourage een bezoekje aan de stadsderby tussen Arsenal en Chelsea (5-0). Hij ligt nog tot medio 2026 vast in De Kuip.

Met Ben Chilwell, Marc Cucurella, Ian Maatsen en Lewis Hall beschikt Chelsea al over flink wat opties op linksback. Maatsen lijkt echter voor een afscheid te staan op Stamford Bridge. Hij wordt momenteel al verhuurd aan Borussia Dortmund.