De Roon raakt geblesseerd in finale Coppa Italia

Mogelijke problemen voor Koeman: Oranje-middenvelder verlaat veld in tranen

16 mei om 00:10
Laatste update: 16 mei om 00:12

Marten de Roon is woensdagavond geblesseerd geraakt in de finale van de Coppa Italia tegen Juventus. De middenvelder moest in de tweede helft naar de kant en sloeg de handen voor zijn ogen.

De Roon voorkwam in de tweede helft een tweede goal van Juve-spits Dusan Vlahovic, maar daarna bleef hij op het gras liggen. De Nederlander sloeg al snel de handen voor zijn ogen en een brancard kwam het veld in. Dat hulpmiddel bleek niet nodig en De Roon ging met tranen in de ogen, zelf van het veld. Het leek op een knieblessure, maar over de ernst van de kwetsuur is nog niets bekend.

Voor De Roon zou een zware blessure dramatisch uitkomen, aangezien er nog twee hoogtepunten van dit jaar op hem wachten. Eerst speelt hij met Atalanta de finale van de Europa League en daarna kan hij met Oranje naar het EK. Ook Ronald Koeman kan zich zorgen maken, want andere middenvelders Mats Wieffer en Frenkie de Jong zitten ook al in de lappenmand. Van laatstgenoemde is echter wel de verwachting dat hij het EK haalt.

Luister de nieuwste aflevering van Studio Oranje, dé podcast over het EK!