Naar Liverpool vertrekkende Slot vindt trainerschap 'zwaar': 'Zeker bij topclub'

Naar Liverpool vertrekkende Slot vindt trainerschap 'zwaar': 'Zeker bij topclub'

15 mei - 15:13 Laatste update: 15:54
22

Arne Slot ervaart het trainersvak als 'heel zwaar'. Dat vertelt de oefenmeester in gesprek met het Algemeen Dagblad. De 45-jarige trainer gaat na dit seizoen aan de slag bij Liverpool, maar hij verwacht niet dat het nog zwaarder wordt in Engeland.

De Premier League staat bekend als een competitie met een heel druk wedstrijdschema. Hier wordt Slot echter niet bang van. "Maar ik denk dat bijna elke trainer van een topclub op het randje zit van overwerkt zijn", vertelt de oefenmeester. "Hoofdtrainer zijn is een heel zwaar vak. Zeker bij een topclub met wekelijks zoveel opiniemakers voor je neus. Ik heb dit, wat nu blijkt, laatste seizoen bij Feyenoord echt als zwaar ervaren."

Wedden

Meer odds

Of hij zijn tijd in Liverpool als nóg zwaarder gaat ervaren? "Dat was ook zo geweest als ik bij Feyenoord was gebleven", aldus Slot. "De verwachtingen in de Kuip zijn ook hoog. Mensen verwachten én goed voetbal én goede resultaten. Dat is vaak gelukt, maar als trainer ben je daar toch wel voortdurend mee bezig."

Om in de bovenste regionen mee te doen in de competitie haalt Slot vaak zijn '20 procent-regel' aan. "Als je in wedstrijden niet 20 procent beter bent dan je tegenstander, dan kun je tegen puntenverlies aanlopen", legt de 45-jarige manager uit.

Gernot Trauner is lovend over Slot. De trainer benoemde de verdediger na het vertrek van Orkun Kökçü tot aanvoerder. "Ik kwam als 28-jarige bij Feyenoord, maar leerde in een paar maanden onder Arne Slot meer dan in al die jaren daarvoor", is Trauner lovend. "Ik denk weleens: waar was ik nu als ik hem eerder had ontmoet?"

Beluister hieronder Studio Oranje en abonneer je op de show om niks te missen!


Abonneer je nu op de dagelijkse nieuwsbrief van VoetbalPrimeur!