AZ-middenvelder vertrekt na wedstrijd 188: 'Ben toe aan een nieuwe uitdaging'

AZ-middenvelder vertrekt na wedstrijd 188: 'Ben toe aan een nieuwe uitdaging'

15 mei - 17:32 Laatste update: 17:32
53

Dani de Wit gaat ervanuit dat hij komende zondag zijn laatste wedstrijd in het shirt van AZ gaat spelen. De middenvelder loopt uit zijn contract in Alkmaar en is toe aan een nieuwe uitdaging.  

AZ sluit het seizoen komende zondag af met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Voor De Wit (hoogstwaarschijnlijk) zijn allerlaatste in het AFAS Stadion. "Ja, daar ga ik wel vanuit", vertelt hij voor de camera van NH Nieuws. "Je weet het nooit zeker, al helemaal nu er wat rare scenario's kunnen gebeuren." De Wit doelt daarmee op het scenario waarbij AZ en FC Twente een beslissingwedstrijd moeten gaan spelen om plek drie, en het Champions League-ticket dat daarmee gepaard gaat. 

"Misschien moet je dan nog wel door, maar ik ga ervan uit dat dit de allerlaatste zal zijn", blikt de oud-speler van Ajax alvast vooruit. "Maar zolang er nog nergens een krabbel is gezet en er geen contracten zijn getekend, is het nooit zeker."

De Wit streek in 2019 neer bij AZ. Tegen Utrecht speelt hij zijn 188e officiële wedstrijd voor de club. "Het is dubbel. Het is een hele mooie periode geweest, maar ik merk ook wel dat ik toe ben aan iets nieuws. Een nieuwe uitdaging. Vijf jaar is voor een voetballer best wel lang. Dan ben je ook wel heel loyaal aan een club, daar ben ik best wel trots op. Maar op dit moment voelt het voor mij het beste om een nieuwe uitdaging aan te gaan. We moeten zien of die komt, want je ruilt AZ niet zomaar in."

Beluister hieronder Studio Oranje en abonneer je op de show om niks te missen!