'Al ging het niet zo goed met Ajax, is het dat persoonlijk voor mij wel'

'Al ging het niet zo goed met Ajax, is het dat persoonlijk voor mij wel'

15 mei - 14:55
24

Brian Brobbey vindt dat hij de verdiende Ajacied van het Jaar is geworden. De spits werd door de Ajax-supporters uitgeroepen tot beste speler van het jaar en de eenvoudig Oranje-international weet dat hij belangrijk is geweest voor zijn team.

"Ik denk dat ik een goed jaar heb gedraaid bij Ajax. Ik ben belangrijk geweest met mijn doelpunten en assists", vertelt Brobbey in gesprek met de clubkanalen. Of het zijn beste seizoen tot nu toe is geweest? "Al ging het niet zo goed met Ajax, is het dat persoonlijk voor mij wel."

Ajax draait een moeizaam jaar en ze moeten genoegen nemen met een vijfde plaats. In een moeilijk jaar is het moeilijker om uit te blinken, zo geeft Brobbey aan. "Natuurlijk, maar je probeert je team te helpen. Dat is wat ik de afgelopen maanden heb gedaan", aldus de spits, die door de fans tot Ajacied van het Jaar werd verkozen. "Dat betekent veel, maar ik denk dat het wel verdiend was."

Brobbey was dit seizoen erg belangrijk met zowel zijn aandeel in het veldspel als zijn doelpunten. Tegen Almere City (3-0) wist hij niet te scoren, maar hij is blij voor zijn vriend en ploeggenoot Steven Bergwijn, die een hattrick maakte. "Vandaag (zondag, red.) is Stevie zijn dag. Ik heb een assist op hem gegeven, dus ik ben heel blij voor hem."

Ondanks zijn belangrijke aandeel bij Ajax dit seizoen vindt dat Brobbey 'van alles' kan verbeteren. "Mijn spel in de diepte en het koppen", legt de aanvalsleider uit. Hij heeft het gevoel dat er nog genoeg te leren valt in Amsterdam. "Zeker weten. Ik ben er een periode uit geweest, dus het was weer wennen."


Luister de nieuwste aflevering van #DoneDeal, de wekelijkse transferpodcast van VP!