De Boer staat vierkant achter Frenkie de Jong: 'Basta, genoeg geweest'

De Boer staat vierkant achter Frenkie de Jong: 'Basta, genoeg geweest'

9 maart - 10:00
19

Ronald de Boer staat vierkant achter Frenkie de Jong, die klaar is met de 'leugens' van de Spaanse media. De middenvelder van FC Barcelona heeft volkomen gelijk, stelt De Boer in #DoneDeal, de wekelijkse transferpodcast van VoetbalPrimeur.

Twee weken geleden was er een grens bereikt voor De Jong, nadat hij weer vragen over zijn toekomst op zich kreeg afgevuurd. Hij zei 'geïrriteerd en een beetje boos' te zijn over de 'verzonnen verhalen'. "De leugens moeten stoppen, ik vind het onbegrijpelijk dat je je niet schaamt", maakte De Jong duidelijk.

"Ik vond het mooi", reageert De Boer, die twee jaar voor Barça speelde, in #DoneDeal. "De kranten in Catalonië moeten altijd vol, het gaat vijftien pagina's lang alleen maar over Barcelona. Ik vind het mooi dat Frenkie dan zegt: basta, nu is het genoeg geweest met die lulverhalen. Dat deed hij ook nog eens in perfect Spaans. Ja, alle respect voor hem."

De reactie van De Jong bracht een schokgolf teweeg in Catalonië, maar De Boer vindt dat zijn landgenoot volledig in zijn recht staat. "Zulke dingen moeten af en toe gebeuren. De Spaanse pers denkt altijd maar dat ze alles weten en alles kunnen zeggen."