AD: Feyenoord heeft met Smal eerste aanwinst voor komend seizoen binnen

AD: Feyenoord heeft met Smal eerste aanwinst voor komend seizoen binnen

8 maart - 16:15 Laatste update: 16:24
147

Groot nieuws uit Rotterdam: Feyenoord gaat linksback Gijs Smal op transfervrije basis overnemen. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De speler van nu nog FC Twente tekent in De Kuip een contract voor meerdere jaren.

De kans dat tweede linksback Marcos Lopez komende zomer uit Rotterdam vertrekt, is groot, aldus het AD. Feyenoord achtte zich om die reden genoodzaakt een nieuwe vleugelverdediger aan te trekken. Smal werd benaderd, en vervolgens gestrikt. 

De linkspoot moet op termijn de strijd aangaan met Quilindschy Hartman, de onbetwiste vaste linksback van Feyenoord en Arne Slot. Overigens is het niet uitgesloten dat ook hij komende zomer een stap maakt naar een andere club.

Smal, die met Feyenoord op dit moment nog verwikkeld is in een strijd om de tweede plek, gaf in een eerder stadium al aan zijn aflopende contract in Enschede niet te willen verlengen. Er was 'volop interesse' voor de verdediger, maar hij kiest nu dus voor Feyenoord. 

De linksback begon dit seizoen met een blessure, maar is sinds oktober niet meer weg te denken uit de basiself van trainer Joseph Oosting. In totaal speelde hij al 113 wedstrijden voor de Tukkers. Daarin was hij goed voor vier doelpunten en negentien assists.

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!