PSV dankt Dest voor prachtgoal en wint moeizaam bij Go Ahead

PSV dankt Dest voor prachtgoal en wint moeizaam bij Go Ahead

8 maart - 21:55 Laatste update: 21:57
240

PSV heeft vrijdag een minimale zege geboekt op Go Ahead Eagles. De Eindhovenaren waren lang heer en meester, maar moesten in de slotfase nog even oppassen na een rode kaart voor Armando Obispo. Het bleef desondanks bij 0-1.

PSV moest het nog zonder Joey Veerman en Ismael Saibari stellen, terwijl André Ramalho geschorst was. Peter Bosz gaf ook nog eens rust aan Johan Bakayoko, maar hun gemis deed zich aanvankelijk niet voelen. De Eindhovenaren waren heer en meester in Deventer en al na tien minuten schoot Sergiño Dest prachtig raak na een individuele actie. De Amerikaanse vleugelverdediger sneed naar binnen en krulde raak.

Niet veel later stond het al bijna 0-2, maar doelman Jeffrey de Lange was bij de les met een zeer knappe redding. PSV dicteerde en stapelde kans op kans, alleen verzuimde het vaker de trekker over te halen. Heel even mocht Go Ahead hopen daarvan te profiteren, maar Walter Benítez redde prima op een poging van Edvardsen. Het was het enige speldenprikje van de thuisploeg voor rust.

In de tweede helft leek PSV al snel op dezelfde voet verder te gaan. Hirving Lozano stuitte op De Lange en een poging van Luuk de Jong werd gekraakt. De bezoekers hielden zodoende het overwicht, al bleven echt grote kansen uit. Na 68 minuten veerde zowaar het thuispubliek weer op. Invaller Baeten kreeg een grote kans, nadat hij in de diepte ontsnapte. Benítez keerde zijn inzet echter.

Het was wel het sein voor de formatie van René Hake om opportunistischer te gaan spelen. Benítez tikte een poging van Llansana maar net over de lat. Aan de andere kant verzuimde PSV andermaal om het duel in het slot te gooien. Dest trof de paal en in de rebound schoot invaller Pepi over. Toen Obispo, bij zijn eerste basisplaats in de Eredivisie, een omstreden tweede gele kaart kreeg vanwege vasthouden, moest PSV zelfs nog even alle zeilen bijzetten. De zege werd desondanks over de streep getrokken.

PSV blijft zodoende ongeslagen in de Eredivisie en vergroot het gat met Feyenoord in ieder geval voor even tot dertien punten. De formatie van Bosz kan zich nu richten op de return tegen Borussia Dortmund in de achtste finale van de Champions League.