Van Hanegem wuift Feyenoord-'smoesjes' weg: 'Seizoen valt toch beetje tegen'

Van Hanegem wuift Feyenoord-'smoesjes' weg: 'Seizoen valt toch beetje tegen'

9 maart - 14:17
98

Willem van Hanegem ziet dat titelprolongatie definitief uit zicht is verdwenen voor Feyenoord na de remise in de Eredivisie-topper tegen PSV. De Kromme kan echter niet tevreden zijn met de tweede plaats, vertelt hij in de Willem & Wessel Podcast.

"Een seizoen dat toch een beetje tegenvalt", zo vat Van Hanegem de jaargang van Feyenoord samen. "In het begin maakten ze al twee ketsers. Ze hebben laten zien dat ze veel en veel dichter bij PSV hadden kunnen staan. Je geeft punten weg, ook hier thuis, tegen ploegen waarvan je dacht, nou ja, normaal gesproken moet je ze opvreten. Dat zijn minimaal al acht punten."

"Ze komen elke keer met dat smoesje aanzetten: We hebben meer punten dan vorig jaar", vervolgt Van Hanegem, die wel benadrukt dat de Eindhovense koploper de credits verdient. "PSV doet het gewoon goed. Zo reëel moet je ook zijn. Maar niet zo dat zij zomaar tien punten weg staan."

De tweede plaats levert Feyenoord wel een ticket voor de groepsfase van de Champions League op. Bovendien staat de ploeg van Arne Slot in de bekerfinale. "Je moet gewoon zorgen dat je tweede wordt en de beker wint. Dan krijg je weer: dat is geweldig. Nou, ik moet eerlijk zeggen dat ik niets had met de beker. Maar ik gun hem ook weer niet aan een ander..."