Luijckx looft 'absolute uitblinker' PSV: 'Alsof hij in de speeltuin voetbalde'

Luijckx looft 'absolute uitblinker' PSV: 'Alsof hij in de speeltuin voetbalde'

9 maart - 19:25
23

Sergiño Dest maakt grote indruk op Kees Luijckx. De vleugelverdediger van PSV speelde vrijdagavond een ijzersterke wedstrijd tegen Go Ahead Eagles, waarin hij zich kroonde tot matchwinner.

Al vroeg in het duel tekende Dest voor het enige doelpunt van de wedstrijd. De Amerikaan was in De Adelaarshorst voornamelijk aan het aanvallen. "Eigenlijk speelde Malik Tillman niet op de linkerflank. Dest daarentegen wel. Hij speelde praktisch als linksbuiten", stelt Luijckx bij De Eretribune op ESPN. Na een fraaie dribbel zette hij PSV met een schot in de bovenhoek op voorsprong. "Dat was een voorbode voor heel veel avontuur."

"Hij was niet te houden", is Luijckx lovend. "Het is net alsof hij in de speeltuin aan het voetballen was. Het ging zo makkelijk. Hij ging overal voorbij. Dest was de absolute uitblinker in deze wedstrijd." De voormalig verdediger annex middenvelder pakt er nog een bijzondere statistiek bij. "Van zijn 35 passes waren er 34 accuraat. Voor iemand die zoveel risico in zijn spel legt, is dat heel knap."