Sterk FC Twente maakt het zich moeilijk tegen Sparta, maar wint wel

9 maart - 20:42
54

FC Twente blijft stevig op koers voor de belangrijke derde plaats in de Eredivisie. De ploeg van Joseph Oosting was heer en meester tegen Sparta, maar door een uitblinkende Nick Olij moesten de Tukkers nog even billenknijpen: 2-1.

Bij FC Twente keerde Lars Unnerstall terug onder de lat. Na een minuut stilte voor erelid Kees Rijvers begonnen de Tukkers voorzichtig aan het duel met Sparta. Beide teams tastten af in de openingsfase, maar na twintig minuten brak de thuisploeg de ban. Daan Rots kopte binnen uit een voorzet van Michel Vlap. Diezelfde Vlap was een kleine tien minuten later dicht bij de 2-0, alleen struikelde hij over zijn eigen benen.

Twente ging nadrukkelijk op zoek naar een tweede treffer, terwijl Sparta nauwelijks nog van de eigen helft afkwamen. De Rotterdammers konden echter beschikken over Nick Olij. De doelman, die deel uitmaakt van de voorselectie van Oranje, tikte een schot van Michal Sadílek tegen de paal en vervolgens ging ook een kopbal van Joshua Brenet door zijn toedoen tegen het aluminium. Twente had de teugels strak in handen, maar verzuimde zo afstand te nemen.

Ook na rust kwamen de Rotterdamse bezoekers er niet aan te pas. Olij bewees zich echter opnieuw door een schot van Sem Steijn te keren. Na 77 minuten leek Twente dan eindelijk de genadeklap uit te delen via invaller Myron Boadu. Drie minuten voor tijd was daar echter uit het niets een uithaal van Pelle Clement: 2-1. Daardoor mocht Sparta - geheel tegen het spelbeeld in - nog even hopen op een resultaat. Zover kwam het desondanks niet.

FC Twente zet zodoende weer een grote stap richting de derde plaats, die een ticket voor de voorrondes van de Champions League oplevert. De achterstand op nummer twee Feyenoord, dat zondag nog tegen Heracles speelt, bedraagt voorlopig drie punten. Volgende week speelt Twente tegen PSV. Sparta zakt de laatste weken iets weg op de ranglijst en staat elfde.