RKC wint ontzettend belangrijke degradatiekraker: Vitesse nog dieper in problemen

9 maart - 22:55 Laatste update: 23:00
158

RKC Waalwijk heeft drie ontzettend belangrijke punten weten te pakken in de degradatiekraker tegen Vitesse. De ploeg van trainer Henk Fraser won in eigen huis met 3-1. Daarmee is het gat naar Vitesse opgelopen tot vijf punten.

In een absolute degradatiekraker stond de spanning er vol op bij zowel RKC als Vitesse. Beide ploegen konden de punten meer dan goed gebruiken in de strijd tegen degradatie. Voorafgaand aan deze wedstrijd had RKC haar laatste drie wedstrijden met 1-0 verloren. Vitesse won haar laatste uitwedstrijd, op bezoek bij Excelsior werd met 1-2 gewonnen.

Dat beide ploegen gespannen waren, was duidelijk terug te zien aan het spel. De twee clubs begonnen erg voorzichtig en wilden vooral niets weggeven. In minuut 28 kwam de eerste opleving vanuit de thuisploeg. Rechtsback Julian Lelieveld gaf een hoge voorzet richting David Min. De 24-jarige spits kopte de bal beheerst achter Vitesse-doelman Eloy Room, 1-0.

Beide trainers voerden de nodige wijzigingen door in de rust. Al snel na rust was het ook raak voor de bezoekers uit Arnhem. Na een voorzet van Brighton-huurling Kacper Kozlowski kon Paxten Aaronson afronden. De twintigjarige Amerikaan schoot de bal beheerst laag in de hoek en liet Etienne Vaessen kansloos.

De thuisploeg liet zich niet uit het veld slaan na de gelijkmaker. In minuut 71 zette Reuven Niemeijer de Waalwijkers weer op voorsprong. Dario van den Buijs bezorgde de bal bij de middenvelder die knap raak schoot, 2-1. In de extra tijd zorgde Michiel Kramer voor de kers op de taart in het Mandemakers Stadion. De 35-jarige spits maakte de 3-1 vlak voor het eindsignaal.