Sturing aangeslagen na mokerslag: 'Situatie wordt steeds lastiger'

Sturing aangeslagen na mokerslag: 'Situatie wordt steeds lastiger'

10 maart - 08:35 Laatste update: 10:45
239

Edward Sturing is teneergeslagen na de nederlaag van Vitesse tegen RKC (3-1), maar weigert de moed op te geven. Zo geeft hij aan op de persconferentie na afloop van het duel.

"Ik wil het nog niet onder ogen zien", stelt Sturing over een mogelijke degradatie. "Ik wil door blijven knokken. Aan de voorkant wist ik dat het zou kunnen gebeuren. Ik heb zelf de keuze gemaakt, ik ben ingestapt op het moment dat we achttiende stonden, dus ik wist dat degradatie een mogelijkheid zou kunnen zijn."

Ook geeft Sturing aan dat de matige resultaten mentaal zwaar zijn voor de Arnhemmers. "Als je wint, laad je daarmee de accu op. Als je heel lang niet meer hebt gewonnen, dan wordt de accu niet meer opgeladen. Je wordt qua energie leeggetrokken, maar je moet jezelf toch weer oprichten en weer met die groep aan de slag. We moeten tot het einde blijven knokken en ervoor gaan. Volgende week spelen we thuis tegen Almere en dan moeten we er weer voor gaan. We geven pas op als het echt niet meer kan, dat we erin blijven. Maar de situatie wordt wél steeds lastiger."