Ajax krijgt 'kundige kandidaat' getipt door Jans: 'Ik zou het mooi vinden'

Ajax krijgt 'kundige kandidaat' getipt door Jans: 'Ik zou het mooi vinden'

10 maart - 14:26 Laatste update: 14:54
28

Pascal Jansen is een geschikte opvolger van John van 't Schip. Die inschatting maakt Ron Jans. De trainer van FC Utrecht herhaalt dat hij zelf geen kandidaat is.

Sinds Jansen en AZ twee maanden geleden uit elkaar gingen, wordt de 51-jarige coach regelmatig gesignaleerd in de Johan Cruijff ArenA. Of te maken heeft met een mogelijke move naar Ajax valt nog te bezien. Maar de link is gelegd en dat vindt Jans gezien de capaciteiten van Jansen niet meer dan logisch.

Wedden

Meer odds

"Ik zou het mooi vinden", zegt de trainer van FC Utrecht bij Goedemorgen Eredivisie over Jansen en Ajax. "Alleen", voegt hij er meteen aan toe, "dat zijn de namen die in de publiciteit leven. Of er echt contact is geweest weet ik niet. Maar dat vind ik wel een kundige kandidaat."

Zelf werd Jansen ook in verband gebracht met Ajax. Die geruchten drukte hij vorige week al de kop in. "Leuk, maar niet meer dan dat", zegt hij daar nu over. "Alex Kroes (algemeen directeur Ajax, red.) is begonnen en ze moeten zo snel mogelijk een beslissing nemen over wie de trainer wordt."

"Ik hoop dat Utrecht mijn laatste club is. Daarna trek ik mij lekker terug. Ik heb een geweldig leven met een mooi gezin, gezondheid en voetbal. Voetbal heeft mij heel veel gegeven en ik heb heel veel leuke mensen ontmoet. Ik ben een dankbaar en gelukkig mens."

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!