Jans zwaar onder de indruk na duel met Ajax: Ik had liever Sutalo gehad

Jans zwaar onder de indruk na duel met Ajax: "Ik had liever Sutalo gehad"

10 maart - 12:05
42

Ron Jans toont zich onder de indruk van Ajax-verdediger Ahmetcan Kaplan. De trainer van FC Utrecht baalde vorige week even toen hij de 21-jarige Turk op het wedstrijdformulier zag staan in de Johan Cruijff Arena.

Jans vraagt zich bij Goedemorgen Eredivisie af in hoeverre de betere prestaties van Ajax te maken hebben met het 5-4-1 systeem. "Misschien zit het verschil wel heel ergens anders, en minder in het systeem. Kaplan, Mannsverk... En Henderson doet het op het moment echt goed."

Vooral Kaplan maakt een sterke indruk op de ervaren oefenmeester. "Die Kaplan had ik ook al gezien in Jong Ajax. Hij is aan de bal heel goed, maar zonder bal ook. Elk duel kleunt hij erin, moet je kijken!", stelt Jans, terwijl hij beelden van de mandekker ziet tijdens het duel tussen Ajax en FC Utrecht. "Het is een goede speler, hoor. Ik had liever Sutalo gehad..."

"Dat hij in één keer zo snel iets toevoegt, dat vind ik wel heel goed", vervolgt Jans zijn lofzang over Kaplan. "Nu zie je weer bij Ajax de tactische discipline en met Henderson en Mannsverk hebben ze de controle op het middenveld. Tegen Aston Villa hebben ze heel weinig weggegeven en wij hebben ook heel weinig richting de goal van Ajax kunnen laten zien, dus het staat wel goed. Je mist wel iets van de brille van Steven Berghuis en Steven Bergwijn."

Marciano Vink is ook benieuwd wat er gaat gebeuren bij Ajax als de sterspelers weer fit zijn. "Met Berghuis en Bergwijn geef je een extra dimensie aan Brobbey", stelt de ESPN-analist. Hij vraagt zich wel af wie moet wijken. "Als je ziet hoe Taylor die positie nu invult, wat een arbeid hij levert. Hij werd verketterd, maar hij kwam in ruimtes te voetballen... Veerman zou daarin ook kapot gaan."

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!