Van Hooijdonk en Van der Vaart over Hadj Moussa: 'Ziet er geweldig uit, maar...'

Van Hooijdonk en Van der Vaart over Hadj Moussa: 'Ziet er geweldig uit, maar...'

11 maart - 07:55 Laatste update: 08:46
35

Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk plaatsen een kritische kanttekening bij de prestaties van de veel geprezen Vitesse-smaakmaker Anis Hadj Moussa. De 22-jarige Algerijn wist de Arnhemmers niet te behoeden voor een nederlaag bij RKC Waalwijk (3-1), waardoor degradatie dichterbij komt.

Van der Vaart stelt bij Studio Voetbal dat Hadj Moussa 'echt een geweldige speler is', waarna Van Hooijdonk inhaakt. "Hij is voor Vitesse zeker een geweldige speler. Hij heeft zóveel dreiging. Maar je zit eigenlijk te wachten, en nu? Je moet de trekker overhalen, maar dan wordt hij weer geblokt of schiet hij naast. Het ziet er geweldig uit, maar het eindproduct is er eigenlijk niet", zegt de oud-spits bij Studio Voetbal.

Daar is de ex-Ajacied het mee eens. "Dat is wel het verhaal, ja. Je zit te kijken en je denkt: jeetje, wat een goede speler. Maar wat komt er uiteindelijk uit? Het is net niet. Daarom speelt hij natuurlijk ook bij Vitesse. Het is een waanzinnige speler, maar hij moet ze er wel doorheen slepen. Hij is de hoop."

Ibrahim Afellay is enthousiaster. "Hij krijgt nu een andere status. Mensen gaan meer op hem letten. Hij is pas net bij Vitesse en heeft nog niet veel wedstrijden op het hoogste niveau gespeeld. Het plafond van deze jongen is echt niet Vitesse, hoor. Er zit echt wel muziek in."

NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg kan zich desondanks vinden in de kritiek op Hadj Moussa. "Aaronson is misschien nog wel belangrijker. Hadj Moussa had weer een paar leuke acties, maar het gaat om rendement." De rechtsbuiten gaf tot dusver één assist in zes Eredivisie-optredens.

Overigens was PSV-directeur Earnest Stewart zaterdag toeschouwer in Waalwijk. Het Eindhovens Dagblad speculeerde dat dit onder meer voor Hadj Moussa zou kunnen zijn. Vitesse huurt hem van Patro Eisden, waar zijn contract nog maar één jaar doorloopt.