Bosz op bekend terrein: 'Hadden iets groots kunnen bereiken, als ik meer tijd had'

Bosz op bekend terrein: 'Hadden iets groots kunnen bereiken, als ik meer tijd had'

11 maart - 11:50
31

Peter Bosz kijkt zonder rancune terug op zijn tijd in Duitsland. De trainer gaat woensdag met PSV op bezoek bij zijn oude werkgever Borussia Dortmund, een club waar Bosz veel mee wilde bereiken. Die kans kreeg hij echter niet. Met het Champions League-treffen in het vizier kijkt de Apeldoorner nog maar eens terug op zijn ontslag bij Dortmund.

Bosz gaat woensdag met PSV op bezoek bij Dortmund in de achtste finale van de Champions League. De dug-outs in het Signal Iduna Park zijn geen vreemde plek voor de Nederlander. Bosz was 163 dagen de trainer van zijn komende tegenstander. In gesprek met Kicker kijkt hij terug op zijn tijd in Duitsland.

"Mijn periode bij Dortmund was heel kort en heel gek. We hadden daar iets groots kunnen bereiken als ik meer tijd had gekregen", zegt Bosz. Dortmund kende onder de Apeldoorner de beste competitiestart in de geschiedenis van de club. Na twee rampzalige laatste maanden werd hij echter ontslagen na een gelijkspel tegen aartsrivaal Schalke 04. "Die wedstrijd was tekenend voor mijn tijd in Dortmund. We stonden 4-0 voor en dan maken zij nog 4-4. Ik had spelers die dachten dat ze in dit systeem niet tot hun recht kwamen. Ze wilden een andere tactiek, maar het ging niet om hen, het ging om de club", aldus Bosz.

Na zijn ontslag ging de huidige PSV-trainer aan de slag bij Bayer Leverkusen. Na ruim twee jaar kreeg hij daar ook zijn congé. "Dit ontslag was een veel grotere teleurstelling", geeft Bosz aan. "Met Florian Wirtz had ik daar het grootste talent uit mijn hele carrière als trainer onder mijn hoede. Toch hoop ik dat ze dit jaar kampioen worden, dat verdienen ze."