PSV komt bekende tegen: arbiter van penaltymoment tegen Sevilla fluit in Dortmund

PSV komt bekende tegen: arbiter van penaltymoment tegen Sevilla fluit in Dortmund

11 maart - 12:10 Laatste update: 12:49
93

PSV komt woensdag tijdens de return in de Champions League een oude bekende tegen. Daniele Orsato is de scheidsrechter voor het duel in de achtste finale tegen Borussia Dortmund. De Italiaan begeleidde de Eindhovenaren eerder dit seizoen al tijdens het veelbesproken duel tegen Sevilla (2-2).

Orsato gaf PSV in de slotfase van de wedstrijd tegen Sevilla een discutabele strafschop na licht contact tussen Sergio Ramos en Malik Tillman. Ook keurde hij bij een 0-0 stand een doelpunt van Adrià Pedro af wegens hands.

De Italiaanse scheidsrechter was in augustus 2022 ook al scheidsrechter tijdens een uitduel van PSV. In de play-offs van de Champions League speelden de Eindhovenaren gelijk tegen Rangers (2-2). PSV werd destijds uitgeschakeld en moest het doen met Europa League-voetbal.

De wedstrijd tussen Dortmund en PSV begint woensdag om 21.00 uur. In het Signal Iduna Park strijdt PSV voor een plek in de kwartfinale van het miljardenbal. De heenwedstrijd in Eindhoven eindigde in een 1-1 gelijkspel.