Brouwer staat niet open voor terugkeer: 'Kan dat alle mensen niet aandoen'

Brouwer staat niet open voor terugkeer: 'Kan dat alle mensen niet aandoen'

12 maart - 13:22 Laatste update: 14:39
34

Als FC Twente in de toekomst op zoek zou zijn naar een doelman met ervaring, hoeven ze niet bij Michael Brouwer aan te kloppen. Na jarenlang op de reservebank te hebben gezeten, heeft de 31-jarige doelman eindelijk de kans gekregen om de eerste doelman te worden.

Als FC Twente overweegt om hem terug te halen naar Enschede, kan Bruggink de moeite besparen. Brouwer heeft geen interesse in een terugkeer naar de club in Enschede. "Ik zat in de Onder 19 en trainde toen mee met Jong FC Twente in het kampioensjaar", vertelt Brouwer aan VoetbalTijd. Die ploeg stond toen onder leiding van Patrick Kluivert en werd in het seizoen 2011-2012 kampioen van de niet meer bestaande beloftencompetitie. De goalie speelde maar één jaar in de jeugdopleiding van FC Twente. Hij vertrok naar AGOVV, alleen ging deze club failliet. Hij werd opgepikt door Heracles en speelt hier nu al meer dan tien jaar.

De doelman krijgt de vraag of hij FC Twente nog volgt. "Nee", luidt het antwoord met een lach. En of hij nog open zou staan om ooit terug te keren bij FC Twente. "Nee. Ik ben teveel Heraclied. Ik heb alles aan Heracles te danken en ik weet hoe gevoelig het ligt. Dat kan ik niet over m'n hart verkrijgen." Er zijn spelers die deze transfer wel gemaakt hebben, zoals Robin Pröpper. "Dat weet ik. Maar ik zit hier bijna twaalf jaar. Mijn hart is zwart-wit. Ik kan over heel veel dingen zeggen: zeg nooit nooit. Maar ik kan dat alle mensen niet aandoen."