AD onthult Ajax-vertrekkandidaten: 'Afscheidstournee is aangebroken'

AD onthult Ajax-vertrekkandidaten: 'Afscheidstournee is aangebroken'

12 maart - 23:18 Laatste update: 23:22
143

Ajax gaat komende zomer zeer waarschijnlijk afscheid nemen van sowieso vijf spelers. Dat meldt het Algemeen Dagblad dinsdagavond. Op de burelen in de Johan Cruijff ArenA lijkt er simpelweg geen vertrouwen meer te zijn in dit vijftal. 

In een uitgebreid artikel over Alex Kroes, vanaf 15 maart de algemeen directeur van Ajax, gaat het AD ook in op de komende transferzomer van Ajax. Die gaat hoe dan ook roerig worden, is de verwachting. 'Duidelijk is dat voor het gros van de afgelopen zomer door Sven Mislintat aangetrokken spelers de afscheidstournee is aangebroken', tekent de krant op. 

Diant Ramaj lijkt sowieso veilig. De doelman is niet meer weg te denken onder de Amsterdamse lat. Datzelfde geldt niet voor Carlos Forbs, Benjamin Tahirovic, Borna Sosa en Anton Gaaei. 'Het moet wel heel raar lopen willen zij komend seizoen nog actief zijn in de Johan Cruijff Arena', zo is te lezen. 

Ajax wil deze spelers, evenals de aan FC Porto verhuurde Jorge Sanchez en aan Royal Antwerp FC verhuurde Owen Wijndal zo snel mogelijk te verkopen. Verwacht wordt dat de verkoop van Akpom en ook Forbs sneller zal gaan. Zij kwamen van respectievelijk Middlesbrough en Manchester City, en liggen daarom goed in de Engelse markt.