Opvallend: broertje van Hato maakt mogelijk ook de stap naar Ajax

Opvallend: broertje van Hato maakt mogelijk ook de stap naar Ajax

13 maart - 11:40
81

Elgyn Hato, het broertje van Jorrel Hato, kan volgend seizoen bij Ajax voetballen. Het talent speelt momenteel bij Sparta Rotterdam, maar kan zijn oudere broer achterna gaan.

Oud-Feyenoord-, FC Utrecht- en AZ-spits Robin Nelisse, vertelt in gesprek met De Telegraaf dat zijn zoontje volgend seizoen de kans heeft om bij Sparta samen te spelen met Elgyn Hato. De kans dat dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren is echter nog niet helemaal zeker. "Elgyn speelt in het elftal waar mijn zoon heen kan, maar het is zeer de vraag of hij blijft. Hij heeft ook de kans om naar Ajax te gaan. Daar is hij nu over aan het nadenken", aldus Nelisse senior.

"Elgyn is een middenvelder, maar kan ook in de verdediging uit de voeten. Hij is ook écht een goede speler", gaat de oud-spits verder. Momenteel is het broertje van de Ajacied twaalf jaar oud. Of hij zijn broer achterna komt en volgend seizoen actief is op De Toekomst, zal snel bekend worden.

Jorrel speelde sinds de zomer van 2018 in de jeugdopleiding van Ajax, nadat hij ook overkwam uit de jeugd van Sparta. Op 11 januari 2023 maakte hij zijn debuut in het eerste elftal. Dinsdag verlengde de pas achttienjarige centrumverdediger zijn contract in Amsterdam tot en met 30 juni 2028.