PSV verdient goed in Champions League ondanks uitschakeling tegen Dortmund

PSV verdient goed in Champions League ondanks uitschakeling tegen Dortmund

13 maart - 23:04 Laatste update: 14 maart - 01:18
86

PSV is er woensdag niet in geslaagd om de Champions League-goudpot nog verder aan te vullen. De Eindhovenaren verloren van Borussia Dortmund in de achtste finales, waardoor de inkomsten blijven steken op net iets meer dan vijftig miljoen. VoetbalPrimeur zet op een rij wat PSV verdiende.

Voor de return in het Signal Iduna Park was PSV eigenlijk al spekkoper. Met twee overwinningen en drie remises voetbalde de ploeg van Peter Bosz 8,3 miljoen bij elkaar in de groepsfase. Het behalen van de achtste finale leverde nog eens 9,6 miljoen op, terwijl PSV door de startpremie, coëfficiëntenpremie, recettes en tv-gelden al verzekerd was van ruim 34 miljoen euro. Daardoor stond de teller al op meer dan vijftig miljoen euro voor de koploper van de Eredivisie.

In het tweeluik met Borussia Dortmund kreeg PSV de kans om nog meer te cashen, maar het slaagde niet in die missie. Daardoor grijpt de club naast een extra bonus van liefst 10,6 miljoen euro. Die bonus gaat dus naar Dortmund na de 2-0 in het Signal Iduna Park. Desondanks kunnen de Eindhovenaren terugkijken op een lucratief Champions League-avontuur. Als soevereine koploper van de Eredivisie, is PSV volgend seizoen bovendien weer van de partij. Dan gaan de premies in het miljardenbal flink omhoog, waardoor de penningmeester zich alvast weer in de handen kan wrijven.

Dit verdiende PSV in de Champions League

Startpremie: 15,64 miljoen
Coëfficiëntenpremie: 12,51 miljoen
Recettes en tv-gelden: 6 miljoen
Wedstrijdpremies: 8,3 miljoen
Ticket achtste finale: 9,6 miljoen
Totaal: ongeveer 52 miljoen